9.6 / 11 reviews
Gratis eerste gesprek

Verzoek schadevergoeding na sepotbeslissing, vrijspraak of ontslag van alle rechtsvervolging

Indien u een sepotbeslissing (kennisgeving niet verdere vervolging) heeft ontvangen, bent vrijgesproken of bent ontslagen van alle rechtsvervolging kunt u binnen 3 maanden o.a. een schadevergoeding vragen aan de Nederlandse Staat voor de dagen die u vast heeft gezeten. Voor elke dag die u na de inverzekeringstelling op een politiebureau heeft doorgebracht kan een schadevergoeding van € 105,- worden gevraagd. Voor elke dag die u in een huis van bewaring heeft gezeten kan € 80,- worden gevraagd. Als u in beperkingen heeft gezeten tijdens uw verblijf in het huis van bewaring of in een extra beveiligde inrichting heeft gezeten komt hier per dag € 25,- per dag bovenop.

Naast een schadevergoeding voor de dagen die u vast heeft gezeten, kunt u ook schadevergoeding verzoeken voor o.a. gemaakte advocaatkosten, gederfde inkomsten, reiskosten of wegens invordering en inhouding van uw rijbewijs.

Het indienen van een dergelijk verzoek tot schadevergoeding bij de juiste instantie neemt de strafrechtadvocaat geheel voor u uit handen en is 100% gratis! De kosten van het indienen van deze procedure verhaalt de advocaat immers op de Nederlandse Staat. Vul geheel vrijblijvend onderstaand aanvraagformulier in en u wordt binnen 24 uur door de strafrechtadvocaat benaderd om de vervolgprocedure te bespreken. Het inzenden van onderstaand formulier heeft enkel zin als u uiterlijk 3 maanden geleden een sepotbeslissing heeft gehad, bent vrijgesproken of bent ontslagen van alle rechtsvervolging. Mocht uw specifieke situatie vragen om een andere aanpak, neemt u dan vooral telefonisch contact op om uw situatie te bespreken.

Hoe werkt Online Strafrechtadvocaat?

1. Aanmelden

Vul het desbetreffende aanvraagformulier op deze website zo volledig mogelijk in. De advocaat heeft daardoor al voor het eerste gesprek alle gegevens.

2. Contact

Uiterlijk binnen 24 uur* – meestal sneller – neemt een strafrechtadvocaat gratis en vrijblijvend contact met u op om de mogelijkheden te bespreken en uw eerste vragen te beantwoorden.

*op werkdagen

3. Bevestigen

Wilt u verder met de advocaat? U ontvangt dan per e-mail een opdrachtsbevestiging & een betaalverzoek. U ondertekent de opdrachtsbevestiging en betaalt het betaalverzoek gemakkelijk via internetbankieren.

4. Actie

De online strafrechtadvocaat gaat direct voor u aan de slag!

Formulier schadevergoeding