9.6 / 11 reviews
Gratis eerste gesprek

Verzet tegen een strafbeschikking

Een strafbeschikking lijkt op een geldboete die u betaald en waar u daarna vanaf bent. Het tegendeel is echter waar. In veel gevallen levert een strafbeschikking een aantekening op op uw strafblad met alle mogelijke gevolgen bij de aanvraag van een VOG voor een sollicitatieprocedure of voor uw huidige baan van dien. Een strafbeschikking is immers een straf die wordt opgelegd door het Openbaar Ministerie in plaats van door een rechter. Ondanks dat de strafbeschikking een relatief onschuldige boete lijkt, kan het dus verstrekkende gevolgen hebben.

Binnen 14 dagen na de strafbeschikking kan verzet aan worden getekend tegen de strafbeschikking. Hierdoor kan het dossier dat aan de strafbeschikking ten grondslag ligt worden ontvangen. Het indienen van verzet heeft ook opschortende werking: dit houdt in dat u de strafbeschikking niet hoeft te betalen zolang er nog geen reactie is gegeven op het verzet door het Openbaar Ministerie.

Wat zijn de mogelijkheden na het instellen van het verzet?

  • Het Openbaar Ministerie trekt de strafbeschikking in en komt alsnog tot een sepotbeslissing;
  • Het Openbaar Ministerie wijzigt de strafbeschikking en komt tot een lager bedrag (hoger wordt het nooit);
  • U ontvangt een oproep voor een zitting bij de rechter waar u de zaak kunt toelichten met uw advocaat. Vanaf dit moment geldt de procedure ‘Oproeping/dagvaarding ontvangen voor een zitting’ en zullen nieuwe afspraken moeten worden gemaakt over eventuele rechtsbijstand en de kosten hiervan door de advocaat.

Het indienen van een dergelijk verzet tegen de strafbeschikking bij de juiste instantie neemt de strafrechtadvocaat geheel voor u uit handen. Voor het geringe bedrag van € 49,- incl. BTW stelt de strafrechtadvocaat het verzet voor u in en ontvangt u uw strafdossier digitaal. U kunt na het lezen van uw dossier het verzet tot aan de dag van een eventuele zitting zelf nog intrekken en uw strafbeschikking alsnog accepteren.

Vul geheel vrijblijvend onderstaand aanvraagformulier in en u wordt binnen 24 uur door de strafrechtadvocaat benaderd om de vervolgprocedure te bespreken. Het inzenden van onderstaand formulier heeft enkel zin als u maximaal 14 dagen geleden een strafbeschikking heeft gekregen en verzet  binnen de wettelijke termijn nog mogelijk is. Mocht uw specifieke situatie vragen om een andere aanpak, neemt u dan vooral telefonisch contact op om uw situatie te bespreken.

Hoe werkt Online Strafrechtadvocaat?

1. Aanmelden

Vul het desbetreffende aanvraagformulier op deze website zo volledig mogelijk in. De advocaat heeft daardoor al voor het eerste gesprek alle gegevens.

2. Contact

Uiterlijk binnen 24 uur* – meestal sneller – neemt een strafrechtadvocaat gratis en vrijblijvend contact met u op om de mogelijkheden te bespreken en uw eerste vragen te beantwoorden.

*op werkdagen

3. Bevestigen

Wilt u verder met de advocaat? U ontvangt dan per e-mail een opdrachtsbevestiging & een betaalverzoek. U ondertekent de opdrachtsbevestiging en betaalt het betaalverzoek gemakkelijk via internetbankieren.

4. Actie

De online strafrechtadvocaat gaat direct voor u aan de slag!

Formulier verzet tegen een strafbeschikking